Янкович: Трябва ми време, за да си върна формата



06-07-2015 08:07 | Любомир Тодоров

Въпреки, че записа гръмка победа над шампионката Петра Квитова на Уимбълдън, сръбкинята Йелена Янкович е критична относно  представянето си в момента на турнира от Големия шлем.

"Ако трябва да съм откровена, не съм доволна от тениса, който покадвам сега. Никога не съм губила вяра в собствените сили. Мога да тренирам упорито всеки ден, стига здравето да ми го позволява", заяви бившата №1 в света от Белград пред официалния сайт на Откритото първенство на Великобритания.

Янкович призна, че има още много работа, за да стигне предишното си ниво.

"Трябва да прибавя скорост и сила на ударите. За съжаление не можах да отделя необходимото време затова поради травми. Имам още много работа, за да възстановя предишната си кондиция. Трябва ми време за това и се надявам това да стане", каза 28-ата поставена в схемата на Уимбълдън.

На осминафиналите днес 30-годишната Йелена се изправя срещу бившата финалистка в Лондон Агниешка Радванска.

Йеца никога не е преминавала тази фаза на "Ол Инглънд клъб", но пък единствената й титла от Големия шлем е точно на Уимбълдън. През 2007 година Янкович и Джейми Мъри триумфираха при смесените двойки и така тя стана първата представителка на Сърбия с трофей от Шлема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини