Серина спечели дербито на семейство Уилямс



06-07-2015 17:27 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс се класира за първи път на четвъртфинал на Уимбълдън от 2012 година. Тя се наложи над по-голямата си сестра Винъс с 6:4, 6:3 за 68 минути и вече води в двубоите помежду им с 15-11 успеха.

В двубоя на двете петкратни шампионки от Лондон Серина успя да реализира решителните пробиви за 3:2 в първия сет и за 4:3 във втория.

"Трудно е да се опише чувството, че си победил, някого с когото си израснал и обичаш, а и е твоята най-добра приятелка. Но трябваше да играем. Сервирах добре, което беше важно. Винъс игра наистина чудесно. Не ми беше лесно, да се изправя срещу нея, но си помислих: "аз съм на 33 години, а тя наскоро навърши 35. Не знам още колко такива моменти на корта ще имаме", заяви носителката на 20 титли от Големия шлем Уилямс.

Виктория Азаренка победи с 6:2, 6:3 Белинда Бенчич и ще застане на пътя на Серина на четвъртфиналите в Лондон.

Шампионката от 2004 година Мария Шарапова записа четвърта двусетова победа. Четвъртата поставена рускиня се наложи над дребничката Зарина Диас от Казахстан с 6:4, 6:4 за 97 минути игра на корт №1.

Приятелката на Григор проби за 3:1 и сервираше за сета, когато съперничката успя да върне брейка. Веднага след това при 5:4 Шарапова обаче поведе с 40:0 срещу казахстанската тенисистка и затвори частта при третата си възможност.

Във втория сет Диас проби първа за 2:1, но Маша изравни при 3:3. Както и в първия сет бившата номер едно в света нанесе своя удар в заключителния гейм като от 15:40 стигна до мачбол и го реализира.

Шарапова играе на четвъртфинал с 47-ата в ранглистата американка Коко Вандевеге. Двете не са се срещали преди.

Полякинята Агниешка Радванска спря устрема на Йелена Янкович, който отстрани шампионката Квитова. Финалистката от 2012 година на Уимбълдън  надигра сръбкинята със 7:5, 6:4 и се класира на четвъртфинал срещу Мадисън Кийс от Съединените щати.

 

В последния четвъртфинал ще играят Гарбине Мугуруса и Тимеа Бачински. Испанката отстрани Каролине Вожняцки в здрав мач с 6:4, 6:4. Швейцарката пък направи обрат срещу Моника Никулеску, за да триумфира след 1:6, 7:5, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини