Анди Мъри продължава напред в Лондон



06-07-2015 19:40 | Любомир Тодоров

Британецът Анди Мъри се класира на четвъртфиналите на Уимбълдън. Любимецът на домакините, който е №3 в схемата се наложи в тричасов двубой на централния корт в Лондон над 23-ия поставен Иво Карлович със 7:6(7), 6:4, 5:7, 6:4.

В първата част Анди стигна до сетбол при 5:4 и 40:30, но сервисът спаси 211-сантиметровия хърватин. След това шотландецът пропиля още три възможности при 6:5 и така се стигна до тайбрек. В него Карлович отрази още два сетбола, но при седмата възможност Мъри затвори частта.

Окрилен от успеха олимпийският шампион проби в откриващия гейм на следващия сет. Веднага след това Д-р Иво имаше точка за рибрейк, но Анди се защити и затвърди. До края той не позволи да бъде застигнат.

В третия сет Мъри имаше чудесна възможност да вземе голям аванс в осмия гейм, когато поведе с 40:15 при сервис на съперника, но не успя да пробие. В заключителната игра Карлович стигна до сетбол и го реализира след форхенд в аут на британеца.

Ястребовото око донесе пробив на шампиона от 2013 година на Уимбълдън. В седмия гейм той стигна до брейк пойнт, след който  Карлович спечели разиграването, но Мъри обжалва и топката се оказа няколко милиметра в аут. Веднага след това тенисистът от Дънблейн успя да затвърди за 5:3, но преди това трябваше да спасява възможности за рибрейк със смела игра. В деветия гейм шотландецът стигна до мачбол, но гигантът го отрази хладнокръвно. При 5:4 Анди сервираше за място на четвъртфиналите. Той поведе с 40:15 и взриви публиката при първата възможност след подсечен сервис по диагонала.

Мъри неутрализира мощните сервиси и форхенди на съперника с отлични ретури и над 20 минаващи удари. Той направи 62 печеливши удари (8 аса) срещу само 9 непредизвикати грешки (4 двойни). За Карлович показателите бяха 75 (29) - 32 (4).

На четвъртфиналите първата ракета на Великобритания излиза срещу Вашек Поспишил от Канада.

Шампионът от "Ролан Гарос" Стан Вавринка продължава без загубен сет. Четвъртият поставен швейцарец преодоля №14 Давид Гофен от Белгия със 7:6(3), 7:6(4), 6:4.

На четвъртфинал Вавринка се изправя срещу Ришар Гаске от Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини