Азаренка се заяде с „пияната” английска публика



08-07-2015 12:53 | Станко Димов

Виктория Азаренка отпадна на четвъртфиналите на Уимбълдън, след като във вторник вечер претърпя загуба на централния корт с 1:2 сета от Серина Уилямс.

След срещата родената в Беларус тенисистка бе попитана за прословутите стонове, които издава след всеки удар по топката. Причина за журналистическия въпрос стана реакция на част от публиката, която на няколко пъти се смееше на пъшкането на Азаренка. Вика обаче никак не хареса въпроса.,

„Уморих се да отговарям на този въпрос през цялото време. Много е досадно вече, защото и мъжете пъшкат, когато играят. Преди няколко дни тренирах в близост до Рафаел Надал и той пъшкаше много по-силно от мен. Никой обаче не подхваща тази тема. Нека да престанем да обръщаме внимание на кой колко пъшка, това ли е важното? На корта има два състезатели, които играят. Тяхната игра е много по-важна от шума, който издават”, аргументира се Азаренка.

Бившата №1 в света дори се пошегува, че тези, които се смяха на пъшкането й, са прекалили с алкохола. „На няколко пъти беше обявявано, да се пият повече течности, защото времето е нетипично горещо. Аз обаче мислех, че става въпрос за вода, а не за алкохол”.

„Дали са ми се смели? Честно казано не ме интересува. Моята цел е когато изляза на корта да покажа най-доброто от себе си. Същото прави и Серина (Уилямс), същото правят и останалите”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини