Федерер: Дел Потро може да играе бекхенд с една ръка, но...08-07-2015 14:55 | Станко Димов

7-кратният шампион от Уимбълдън Роджър Федерер изрази увереността си, че Хуан Мартин дел Потро може да изпълнява успешно бекхенд с една ръка, с което на практика да премахне натоварването върху лявата китка, която му създаде куп проблеми през последните години.

Шампионът от US Open 2009 предпочита да играе бекхенд с две ръце, но редовно изпълнява и бекхенд с една ръка, когато играе слайс. Федерер обаче е категоричен, че ако Дел Потро ззпочне да изпълнява бекхенд с една ръка никога няма да може да се върне в Топ 10.

„Той (Дел Потро) определено може да играе бекхенд с една ръка, но не мисля, че неговата цел е да бъде някъде около 80-то място в света. Не въпросът Хуан Мартин само да се завърне в игра, а да го направи на познатото ниво. Жалко е, че през последните години контузиите го извадиха от игра.

Лично аз винаги съм се наслаждавал на двубоите срещу него. Той е едно от момчетата, които могат да удрят най-силно топката. Пожелавам му бързо възстановяване и когато се върне на корта да продължи да играе бекхенд с две ръце”, коментира Федерер.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини