Анди Мъри не даде сет на Вашек Поспишил



08-07-2015 18:31 | Любомир Тодоров

Шампионът от 2013 година Анди Мъри достигна полуфиналите на Уимбълдън. Най-добрият британски тенисист победи Вашек Поспишил от Канада с 6:4, 7:5, 6:4 на централния корт на "Ол Инглънд клъб".

За достигане на трети финал в Лондон третият поставен в схемата ще трябва да се справи с Роджър Федерер, който победи в три сета Жил Симон.

Третият поставен Мъри успя да пробие подаването на съперника за 2:1 и тъкмо затвърди, когато дъждът наложи да бъде спряна срещата. След това при доиграването шотландецът успя да затвори сета с 6:4.

Във втория при 3:4 и сервис на Анди отново дъждът спря мача. Този път домакините решиха да затворят покрива над централния корт. При подновяването олимпийският шампион стигна до точка за пробив в 11-ия гейм и я реализира с фантастичен минаващ удар по диагонала, за да поведе с 6:5. След това Мъри сервира авторитетно и затвори при първия сетбол след ретур на Поспишил в мрежата.

В седмия гейм на следващата част първата ракета на Великобритания имаше две точки за пробив, но канадецът хладнокръвно ги отрази и взе подаването си за 4:3. Но при следващия сервис гейм на Вашек Поспишил Анди проби след хубав уинър от бекхенд. При 5:4 Мъри подаваше за място на полуфиналите. Той трябваше да отрази брейк пойнт преди, да вдигне победоносно юмрук при втория си мачбол.

Шотландецът беше аплодиран от принц Уилям, херцог на Кеймбридж, и съпругата му Кейт, Дейвид Бекъм, Били Джийн Кинг и още редица знаменитости.

Федерер води с 12-11 победи срещу Мъри. За последно те играха пак в Лондон миналата есен, но в зала "О2", когато швейцарецът беше безмилостен и спечели с 6:0, 6:1 в групите на Мастърса. На централния корт на "Ол Инглънд клъб" са играли два финала. През 2012 година Роджър победи на Уимбълдън, но месец по-късно Анди спечели олимпийската титла там.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини