Джокович с победа №50 на Уимбълдън



08-07-2015 21:04 | Станко Димов

Новак Джокович продължава успешно защитата на трофея си от Уимбълдън. Световният №1 изигра перфектен двубой срещу Марин Чилич и се наложи с 6:4, 6:4, 6:4.

Като цяло срещата беше равностойна, но и в трите сета Ноле успяваше да направи по един пробив, което в днешния ден се оказа повече от достатъчно за крайния успех. В същото време сърбинът сервира на висота и нито веднъж не загуби подаването си през целия двубой.

Благодарение на победата Джокович се класира за 27-ми път на полуфинал в турнирите от Големия шлем. Общо за сърбина това бе победа №650 сред професионалистите, както и 50-та на кортовете на Уимбълдън. Освен това Ноле неизменно достига поне до полуфинал в 20 от последните 21 турнира от Шлема.

„Нямах представа как ще се чувствам физически днес. Единственото, за което се надявах бе да изляза на корта и да покажа добър тенис. Е, точно това и направих, така че съм доволен”, коментира Джокович след срещата.

В спор за място на финал Джокович ще срещне победителя от срещата Стан Вавринка – Ришар Гаске. Ако се изправи срещу швейцареца, то това ще бъде повторение на финала на „Ролан Гарос” от преди няколко седмици.

Другият полуфинал в турнира е между Анди Мъри и Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини