Ришар Гаске на полуфинал на Уимбълдън!



08-07-2015 22:12 | Станко Димов

Ришар Гаске се класира за полуфинал на Уимбълдън, след като победи драматично в 5 сета Стан Вавринка, в отделните части 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9 след 3 часа и половина игра на Корт №1. По този начин французинът достигна до своя трети полуфинал в турнирите от Шлема и втори на Уимбълдън (след 2007, загуби от Федерер).

В спор за място на финал Гаске ще има повече от сериозно препятствие – шампиона и водач в световната ранглиста Новак Джокович. Вторият полуфинал в турнира е между Анди Мъри и Роджър Федерер.

Вавринка, който преди няколко седмици спечели „Ролан Гарос”, нямаше загубен сет на Уимбълдън до този момент. Швейцарецът обаче започна срещата колебливо и само в първия сет допусна 14 непредизвикани грешки, с което помогна на Гаске да поведе в резултата с 6:4 след 31 минути игра.

Вавринка започна силно втората част и след ранен пробив поведе с 3:0. В петия гейм обаче Гаске върна брейка, а след това със сервис на своя страна изравни за 3:3. В десетия гейм обаче французинът допусна нов брейк, при това след двойна грешка, с което загуби сета – 4:6.

Вавринка успя отново да направи ранен пробив и в третия сет. Швейцарецът стабилизира значително подаването си, като за целия сет загуби едва 5 точки при свой начален удар. Половин час по-късно обаче резултатът отново беше изравнен.

В решаващия пети сет Гаске първи проби и при 5:3 дори сервираше за мача, но Вавринка успя да направи ри-брейк в последния момент и се задържа в двубоя. Последваха поредица от геймове, в които двамата печелеха лесно подаванията си. При 10:9 в своя полза Гаске стигна до преднина 40:0, пропусна два мачбола, но при третия Вавринка извади топката в аут и загуби мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини