Награди за призьорите от Баку раздаде БФБадминтон (СНИМКИ)



09-07-2015 12:58 | Любомир Тодоров

Българската федерация по бадминтон раздаде награди на всички участници в първите Европейски игри в Баку на церемония днес. В същото време донеслите единствения златен медал за страната ни от Азербайджан Габриела и Стефани Стоеви получиха награда за спортистки №1 на България за юни. Сестрите бяха премирани и с почивка в Пампорово.

Освен шампионките Стоеви плакети получиха спечелилата бронзов медал в Баку Петя Неделчева, петата Линда Зечири и заелите деветите места Благовест Кисьов и двойката Лилиан и Михаил Михайлови. Награди имаше и за треньора на Габриела и Стефани Гюнтер Хубер, както и тяхната мениджърка Каролина Зографова, за мениджъра на Неделчева Орлин Цветанов и за мениджърката на Линда - Джема Зечири.

 

Снимки от награждаването - тук!


Сестри Стоеви разказаха, че не са имали време за празнуване на златните медали, защото се готвят усилено за участието си в турнирите, които се явяват квалификации за олимпиадата в Рио де Жанейро.

"В неделя заминаваме за участие в турнира от сериите "Гран при Голд" в Тайван, с който започваме борбата за олимпийските квоти, която ще бъде много трудна и продължава до края на месец май 2016 г. След това ще участваме в Гран при на Русия във Владивосток, а в началото на август ще играем на световното първенство в Джакарта", разясни по-голямата Габриела Стоева пред медиите. Българките са 15-и в световната ранглиста при двойките.

 

От БФБ уточниха, че пари за подготовката на елитните ни състезатели за Рио са осигурени след вчерашната среща с министър Красен Кралев.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини