Мугуруса с култови изказвания след победата над Радванска



09-07-2015 17:34 | Станко Димов

Гарбине Мугуруса не можеше да прикрие усмивката си след победата над Агниешка Радванска, която я класира за първия й финал в турнир от Големия шлем. Гарбине се наложи с 6:2, 3:6, 6:3 и стана първата испанка на финал на „Ол Ингланд Клъб” от 1996-та година насам (Аранча Санчес Викарио).

„Не знам какво да кажа, за да обясня как се чувствам в този момент. Нямам думи. През целия си живот съм тренирала здраво за този момент”, бяха първите думи на Мугуруса след двубоя.

„Мисля, че играх много, много добре. Твърде добре. През втория сет определено бях много нервна и това се видя ясно. Казах си, че просто трябва да запазя концентрация и да продължа да играя играта си. Радвам се, че се получи”.

Запитана има ли предпочитания за съперник на финала (вторият полуфинал е между Серина Уилямс и Мария Шарапова), Мугуруса каза следното: „Мисля, че Серина ще победи. Тя има огромна преднина пред Шарапова, мисля, че и води с 25:1 победи”.

Всъщност, Серина Уилямс води със 17:2 победи над Шарапова, но в това число е спечелила последните 16 двубоя между тях.

Много напрегнат бе последният гейм, когато сервирайки за двубоя при 5:3 и 40:40, Мугуруса извади топката в аут, но преди това Радванска бе спряла игра и поиска „ястребово око” за предишния удар на испанката. Оказа се, че топката засича линията и вместо да загуби точката, Мугуруса в крайна сметка я спечели и стигна до мачбол, който реализира. „В този момент нямах представа дали топката засича линията. Какво си мислех ли? Нищо, просто се молех”, каза испанката. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини