Серина: Бях нервна, отдавна не бях играла на полуфинал тук



Серина: Бях нервна, отдавна не бях играла на полуфинал тук
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-07-2015 20:29 | Станко Димов

Серина Уилямс продължи доминацията си над Мария Шарапова и я победи за 17-и последователен път, с което си заслужи място на финала на Уимбълдън. Американката се наложи с 6:2, 6:4 и в събота ще спори за трофея с Гарбине Мугуруса. 

„Много се вълнувам. Бях малко нервна на корта, все пак отдавна не бях играла на полуфинал на Уимбълдън. Мисля, че Мария се представи много добре. Тя се опита да покаже своята игра, а аз моята. Това е полуфинал на Уимбълдън – всеки иска да спечели двубоя и да покаже най-доброто от себе си”, коментира Серина Уилямс пред „Би Би Си”.

В събота американката ще излезе на финал в турнир от Шлема за 25-и път, като до момента има 20 победи и 4 загуби. Серина държи в ръцете си титлите от последните три Мейджър турнира – US Open 2014, Australian Open 2015 и „Ролан Гарос” 2015, като при победа в събота ще направи т.нар. „Серина Шлема”.

Четирите загуби на Серина на финали пък са от сестра й Винъс (US Open 2001 и Уимбълдън 2008), Мария Шарапова (Уимбълдън 2004) и Саманта Стосър (US Open 2011).

Относно предстоящия финален сблъсък с Мугуруса, Серина каза следното: „Тя вече ме е побеждавала преди, а освен това разви много играта си. Определено няма да бъде лесен двубой за мен”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини