Роджър Федерер ще се бори за осма титла в Лондон



10-07-2015 20:31 | Любомир Тодоров

Седемкратният шампион от Уимбълдън Роджър Федерер се класира на своя десети финал в турнира. Вторият поставен надделя над третия в схемата Анди Мъри със 7:5, 7:5, 6:4 след 2 часа и 7 минути игра на централния корт.

За титлата швейцарецът ще спори със световния номер едно Новак Джокович. Двамата играха на финала и миналия юли, когато сърбинът се наложи с 3-2 сета.

Още в първия гейм Анди стигна до точка за пробив, но именитият му съперник я неутрализира с отличен сервис. След това всеки печелеше подаването си. Когато тайбрекът вече изглеждаше неизбежен, Федерр поведе с 40:15 при сервис на Мъри и реализира втория сетбол след воле на шотландеца в мрежата. Частта продължи 38 минути.

В следващата двамата майстори отново бяха убедителни в своите сервис геймове. В десетия обаче Федерер поведе с 40:0 и имаше три сетбола. Мъри не трепна и ги отрази, а после спаси и още два, преди да измъкне играта за 5:5. Но отново се стигна до 12-ия гейм и вместо тайбрек 33-годишният брюнет от Базел затвори сета при шестия си сетпойнт.

Не се случи нищо различно и в последната част. Равностойна игра и нито една точка за пробив в първите девет гейма. И в десетия Федерер стигна до мачпойнт и го реализира след форхенд в аут на Мъри.

Роджър завърши с 56 печеливши удари (20 аса) при едва 11 непредизвикани грешки. При Анди показателите са 35-17.

 

Федерер стана най-възрастният финалист на Уимбълдън след Кен Розуол през 1974 година.

"Аз съм невероятно щастлив. Може би се очакваше да играем четири или пет сета. Играх чудесно във важните точки днес. Мисля, че спечелих заради сервиса. Подавам отлично през целия турнир. Не мисля, че допуснах точка за пробив срещу притежателя на един от най-добрите ретури в света", не скри задоволството си швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини