Серина шлем след 21-ата титла на Уилямс



11-07-2015 17:13 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс спечели 21-а титла от Големия шлем. На финала на Уимбълдън американката се наложи над №20 в схемата Гарбине Мугуруса с 6:4, 6:4, за да триумфира за шести път в Лондон след 82 минути игра на централния корт на "Ол Инглънд клъб".

Така Уилямс направи за втори път Серина шлем, т. е. държи в момента и четирите титли от най-престижните турнири. Тя стана и най-възрастната шампионка в Голямата четворка със своите 33 години и 289 дни.

Завръзката на мача беше страхотна. В седемминутен откриващ гейм Серина направи три двойни грешки и спаси три точки за пробив, преди при четвъртата испанката да ликува след топка в аут. После Мугуруса затвърди и поведе с 2:0. В шестия гейм американката стигна до две точки за връщане на брейка. Гарбине обаче не трепна и с агресивна игра и отлични сервиси спаси подаването си за 4:2. От този момент започна обратът. Серина спечели оставащите геймове до края на частта. В заключителния испанката допусна първата си двойна грешка, което означаваше сетпойнт за Уилямс, която не закъсня да го реализира.

В началото на втория сет Мугуруса прекъсна серията от пет загубени гейма при 1:1. Серина продължи да доминира и стигна до пробив за 3:1. Тук двубоят приключи на практика. Уилямс затвърди и направи нов пробив, този път на нула. При 5:1 тя сервираше за титлата. Гарбине събра сетни сили и постигна брейк, също на нула. Серина подаваше за спечелване на турнира отново при 5:3. Родената в Каракас тенисистка отново дръпна с40:0, но 33-годишната американка изравни и стигна до шампионска точка, която Мугуруса отрази. Гарбине върна и втория пробив при петата си възможност. Но в следващия гейм Уилямс поведе с 40:0 и триумфира при първия шанс след топка в аут на испанката.

Шампионката приключи с 29 печеливши удари (12 аса) и 15 непредизвикани грешки (8 двойни). Гарбине записа 10 уинъра (3 аса) срещу 9 грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини