Хингис и Мирза с първа титла в Шлема



12-07-2015 07:00 | Любомир Тодоров

Водачките в схемата на двойки на Уимбълдън Мартини Хингис и Саня Мирза спечелиха титлата, която е първа за тях в Големия шлем.

Швейцарката и индийката, които са №1 в света, направиха истинско чудо. Във финала срещу вторите поставени рускини Екатерина Макарова и Елена Веснина те губеха с 2:5 гейма в решителната трета част, но успяха да спечелят следващите пет гейма, за да триумфират след 5:7, 7:6(4), 7:5. Мачът завърши под затворен покрив на централния корт на "Ол Инглънд клъб", заради спусналия се мрак над Лондон.

"Имам страхотна партньорка в лицето на Саня, която ме тласкаше напред. Иска се смелост и непоколебимост да успееш да се върнеш от 2:5 и да спечелиш. Не можеше да има по-голяма драма", призна Хингис.

Мирза, която е първата индийка с титла в Шлема, заяви, че всяко дете, което е взело тенис ракета в ръка, мечтае да играе и да победи на Уимбълдън и тя е щастлива, че е успяла.

Мартина спечели десети трофей от Големия шлем на двойки, но първи след успеха заедно с Анна Курникова през 2002 година в Мелбърн. В неделя 34-годишната швейцарка ще играе още един финал в Лондон. Заедно с индиеца Леандер Паеш тя излиза в спора за купата на смесени двойки срещу Александер Пея (Австрия) и Тимеа Бабош (Унгария).

В последния ден на Уимбълдън 2015 ще има и българско участие. Във вероятно заключителния двубой на турнира, не преди 18 часа наше време, Магдалена Малеева и австралийката Рене Стъбс ще играят финал при двойките от бивши професионални тенисисти, които участват с покана. Срещу тях се изправят легендата Мартина Навратилова (САЩ) и Селима Сфар (Тунис).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини