Федерер: Още чувствам глад за успехи, ще се видим догодина



Федерер: Още чувствам глад за успехи, ще се видим догодина
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-07-2015 19:58 | Станко Димов

Роджър Федерер за втора поредна година загуби на финал на Уимбълдън, след като претърпя загуба от Новак Джокович. На церемонията по награждаването след мача швейцарецът призна, че днес е бил надигран от световния №1 и Ноле заслужено е спечелил трофея.

„Новак игра страхотно днес, но това не е така само днес, така е през целия сезон, и миналата година,  и годината преди нея. Той заслужи триумфа си днес”, бяха първите думи на Федерер след финала.

„Първият сет? Никога не знаеш какво да очакваш, когато излезеш на корта. Точно поради тази причина толкова много хора идват да ни гледат. В тайбрека на втория сет имах малко късмет. В началото на третата част имах своите шансове, но Новак беше много солиден във важните моменти. Аз обаче също мога да бъда щастлив, защото играх добре.

Знам, че възрастта ми не ми е преимущество. Моите близки са до мен, радвам се, че ме подкрепят. Чувствам още глад за успехи. Надявам се догодина отново да се видим. За пореден път имах привилегията да играя на централния корт на такъв финал. Новак обаче просто беше по-добър днес. въпреки всичко аз се насладих на преживяването”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини