Ноле: Светът е приятно място, когато постигнеш мечтата си



12-07-2015 20:08 | Станко Димов

Новак Джокович не скри щастието си след триумфа на Уимбълдън. На финала сърбинът надви с 3:1 сета Роджър Федерер и за трети път в кариерата си вдигна трофея от Лондон. Ето какво каза Джокович на официалната церемония след финалния двубой:

„Преди всичко искам да кажа, че за мен винаги е привилегия да играя срещу Роджър. Едно от най-невероятните преживявания е да играеш на този корт срещу него. Много хора от моето поколение гледат на него като на идол”, започна шампионското си слово Джокович.

„Знаех, че Роджър ще играе неговата игра. Той те кара да притискаш границите на възможностите си, да работиш много за всяка една точка, няма как да ти подари мача. Знаех, че ме очаква тежък мач и това увеличи напрежението върху мен. Работя всеки ден заради моменти като този. От малък мечтаех да бъда на централния корт на Уимбълдън и да спечеля трофея. 

Тази вече ще изпием по бира или чаша вино. Беше доста дълго състезание. С Борис Бекер работил няколко години и ни трябваше известно време, за да се разберем един с друг. Все пак той е германец, а аз сърбин, гледаме на света по различен начин, но намерихме вярната формула. Този трофей е по равно за мен и на него. Искам да благодаря на съпругата ми, както и на всички, които ме подкрепяха”, каза още Ноле.

Запитан за ритуала си да яде от тревата на корта всеки път, когато спечели Уимбълдън, Джокович каза следното: „Вкусът й е много хубав, особено тази година. Не знам какво правят хората, които я поддържат, но се справят отлично. Винаги съм мечтал да спечеля Уимбълдън. Когато си малко дете и мечтаеш да постигнеш нещо невероятно, и след това когато постигнеш мечтата си, светът се превръща в едно невероятно място”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини