Габриела и Стефани Стоеви №12 по пътя към Рио



12-07-2015 20:47 | Любомир Тодоров

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви, които донесоха единствения златен медал за България от първите Европейски игри в Баку, са вече 12-и в ранглистата за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Те запазват и 15-ото си място в световната класация.

За най-престижното състезание догодина се класират по право 13 дуета, а останалите три двойки влизат с „уайлд кард“.

„Радостни сме, че сме 12-и, но много ни се иска да влезем в челната десетка за Рио. Ако пък намерим място в осмицата, ще бъдем наистина щастливи, защото ще бъдем поставени на Олимпиадата“, заяви по-голямата Габриела Стоева. Тя ще отбележи 21-ия си рожден ден на 15 юли, но каза, че ще празнува чак след турнира.

Сестра й Стефани допълни, че битката за олимпийските квоти тепърва започва и им трябват много победи, за да са сигурни, че ще играят в Бразилия догодина.


„Заминаваме днес за Тайван за турнир от високата категория „Гран при Голд“, където жребият не беше благосклонен към нас и в първия кръг срещаме  четвъртите в света датчанки Камила Рютер Юл и Кристина Педерсен. След това пътуваме за Гран при на Русия във Владивосток, където сме първи поставени и се надяваме на добро представяне“, поясни Стефани Стоева.

Германският треньор на сестрите Гюнтер Хубер не изключи неговите възпитанички да изненадат силните датчанки следващата седмица, стига да успеят бързо да се аклиматизират.

Стоеви бяха изпратени днес официално от техни почитатели на турнира „Скуош с усмивка“ в столичния „Изи клуб“, който беше посветен на олимпийската кандидатура на играта с каучуковото топче за игрите в Токио през 2020 г. Златните сестри раздадоха десетки автографи на любителите и си пожелаха на Олимпиадата в Япония след 5 години те да участват заедно с български представители на скуоша.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини