Джокович: След „Ролан Гарос” бях тъжен и разочарован



13-07-2015 16:07 | Станко Димов

Новак Джокович сподели след триумфа на Уимбълдън, че никога не е подозирал, че ще успее да спечели три пъти трофея от „Ол Ингланд Клъб”.

„Доказах на себе си, че отново мога да спечеля Уимбълдън. И въпреки, че това е третата ми титла от Уимбълдън, аз се чувствам така, сякаш печеля турнира за първи път. Когато бях на 14 години живеех в Сърбия и се опитвах да намеря правилния път към професионалния тенис. Ако тогава някой ми беше казал, че на 28 години ще имам 3 титли от Уимбълдън, бих се разписал на секундата. Сега съм на 28, но не се чувствам стар”, коментира Джокович.

Световният №1 говори и за загубата на финала на „Ролан Гарос”:

„След „Ролан Гарос” бях тъжен и разочарован. Но ако има нещо, което съм научил е как да се възстановявам бързо и да оставям случилото се в миналото. Да играя на Уимбълдън веднага след „Ролан Гарос” беше добра идея. Когато излезеш на корта определено чувстваш важността на турнира. Тенисът ти позволява бързо да се възстановяваш. За 2 седмици трябва да си мотивиран и готов отново да се бориш и да показваш най-доброто от себе си, защото идва друг Шлем. 

Мисля, че е позитивно, че разполагаме с допълнителна седмица между „Ролан Гарос” и Уимбълдън. Така не трябва да се концентрираш прекалено много върху това, което се е случило и можеш по-лесно да продължиш напред. Вероятно ако Уимбълдън не беше веднага след „Ролан Гарос”, чувството нямаше да бъде същото.

Фактът, че съм спечелил 2 титли от Големия шлем през този сезон ми дава допълнителна мотивация за последния мейджър турнир за сезона. Ако бях загубил финала на Уимбълдън положението ми щеше да бъде коренно различно сега”, коментира сърбинът. Той също така добави, че сега е време за почивка, след което ще се върна на корта за сезона на твърди кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини