Маги Малеева: Григор взе правилно решение със смяната на треньора



13-07-2015 21:37 | Станко Димов

Легендата на българския тенис Магдалена Малеева е доволна от хода, който предприе голямата ни звезда при мъжете Григор Димитров след отпадането си на Уимбълдън. Гришо се раздели с треньора си Роджър Рашийд и според най-малката сестра Малеева, това е било правилен ход.

"Решението на Григор Димитров да смени треньора беше очаквано, зарадвах се, когато видях новината", заяви в интервю за Нова Телевизия Маги Малеева. "Беше време да направи нещо ново."

"Сега на всички ни ще е много интересно да видим кой ще е следващият наставник. Добрите треньори в тениса не са много, ще му е трудно да намери подходящия. Но със сигурност постъпката му сега е правилна."

"Годината на Григор не е добра до момента, мен това никак не ме изненадва. Аз знам колко невероятно трудно е да си на това ниво, а и да не забравяме, че той е един от най-добрите в света и това, което направи миналата година е невероятно. Ако успява да прави това всяка година, ще е още по-велико. На това ниво трябва да си изключително силен психически."

"На всичката критика към него бих отговорила така - той е в Топ 10, Топ 20 на света, така че колко слабости да има? Надявам се да успее да се фокусира и да си намери много добър човек да го вдъхновява, за да разкрие потенциала си."

"Все пак е минала само половината година, има още доста време. Надявам се да е здрав и да се развиват добре нещата. Треньорът не е най-важното нещо на света, но за него е много важно да си намери човек. Аз съм била в тази ситуация и знам, че не е лесно да се открие", сподели Малеева.

Тя беше четвъртият представител на България на Уимбълдън. И макар да очаквахме силно представяне от Григор Димитров, Цвети Пиронкова или Сесил Каратанчева, именно Маги, която от десет години е прекратила кариерата си, донесе най-много радост от Лондон с титлата си при двойките на легендите. Там тя си партнираше с Рене Стъбс.

"Ние имахме три от четирите мача ни бяха много трудни, не само финалът. Беше супер приятно да спечелим, макар и нещо не чак толкова значимо. Но ми беше много приятно, че взехме мача, въпреки че в началото не вървяха добре нещата."

"Канили са ме 4-5 пъти на това състезание, те ни подреждат и не можем да си изберем с кого да играем. Всеки път съм в различна двойка, но всички имена са добре познати от близкото минало."

"С Рене Стъбс никога не сме играли двойка в професионалната ни кариера, а сега за първи път играхме заедно и се получиха нещата. Доста се допълваме с нея. Тя играе предимно на мрежата, а аз на основната линия и си помагахме. Даже накрая съдията ни поздрави за представянето ни."

"Всъщност, ние вчера закрихме турнира, защото приключихме доста късно. Бяхме много уморени и дори не си спомням кой ни награди накрая. Бях една седмица там. Чувствата и емоциите са много подобни на професионалната ми кариера, пак искаш да спечелиш."

"Тук си спомням колко е трудно да спечелиш един мач, сблъсъкът ми с тези неща е много интересен. Ако искам да съм свързана с тениса и да работя с деца и състезатели, е много важно да играеш такива турнири, за да разбираш нещата по-добре."

"Много съм заета и нямам възможност да играя много тенис. Преди беше по-често. Опитвах се да съм във форма и можех да съм много по-подготвена, но се видя, че и тази форма ми е достатъчна."

"Връзка вече поддържам с много малко хора, когато се видим на Уимбълдън ни е много приятно. Повечето сме с деца, животът ни е много различен. Надявам се догодина да отида пак, защото това ми е последната връзка с предишната ми кариера", сподели Малеева.

Тя сподели и кои мачове е гледала от турнира. Проследила е полуфиналите при мъжете и е стискала палци титлата да спечели добрият ѝ приятел Роджър Федерер, но реалността беше друга. 

"Успях да гледам на живо полуфинала на Роджър срещу Мъри, той е абсолютен виртуоз. Много ми се искаше да спечели и финала, защото сме приятели, но Джокович е феноменален. Само полуфиналите гледах на живо, там се играеше невероятен тенис."

"При жените, финалистката Мугуруса ми е ужасно симпатична. Тя не е сред тези изненадващите финалистки, които оставят лоши впечатления. Тя опита да спечели мача, прецени добре ситуацията и вероятно някой ден ще стане голяма шампионка", сподели Малеева.

Накрая тя коментира и представянето на Цвети Пиронкова и Сесил Каратанчева.

"Нямам никакво наблюдение върху играта на Сесил Каратанчева, даже не знаех, че пак играе за България. Тя е толкова талантлива, че трябва да е в първите 100. Пиронкова имаше добри игри тази година, има ужасно много турнири. Тя поддържа едно ниво, което е доста добро и това е за поздравление", завърши Малеева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини