Втора титла това лято за Латин Латинчев на "Диана"



14-07-2015 14:37 | Станко Димов

Латин Латинчев спечели 11-ия турнир по тенис от летните серии на „Диана“. Това бе втора титла за него, като към момента Латин става вторият човек с повече от една титла това лято след Жоро Христов.

На финала резултатът бе изненадващ с оглед на физическото състояние на финалистите. Латин надигра с 6-1 Стефан Шопов, който е около 60 кг по-лек от него. В случая обаче шампионът компенсира с техника и агресия разликата и заслужено спечели.

Иначе и тази неделя предложи много силни двубои. Някои от основните фигури липсваха, но пък други се завърнаха. Едни от тях бяха именно Стефан Шопов и Асен Георгиев. Те спретнаха интересен полуфинал, в който Шопов надделя 6-3. Традиционно силно се представи и гръка Никос. Латин обаче го спря на полуфиналите след 6-4.

Иначе дербита не липсваха. Черешката на тортата в първи кръг бе битката между Васко Тодоров и Стефан Шопов. Вторият победи 6-4, след което отнесе и Жоро Лифта 6-3. Това бе едното дерби на втори кръг, а другото беше между Асен Георгиев и Едиз Батран. В драматичен мач Асен победи със 7-6, а това бе и единственият дълъг сет в турнира.

Схемата от турнира вижте ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини