ВИДЕО: "Непобедимата" Русия на прага на нов рекорд



07-07-2010 20:31 | Станко Димов

Уимбълдън приключи преди броени дни, но за повечето от топ състезателите в света време за почивка няма. Този уикенд предстои да се изиграят редица двубои за купа "Дейвис", като безспорно вниманието на световните агенции е насочено към 1/4-финалните срещи.

 

Една от тях обаче е по-особена: Русия приема Аржентина с надеждата да продължи уникалната традиция от 14 години без загуба на собствена земя. Последното домашно поражение на "Сборная" датира от вече далечната 1996-а година и бе нанесено от "редовния заподозрян" - САЩ.

 

"Аржентина винаги е бил силен съперник. Историята на нашите двубои помни много обрати - падали сме като гости, но и сме ги били у дома. Според мен те разполагат с много талантливи играчи и е истинска мистерия как все още не са спечелили купа Дейвис", коментира капитанът на Русия Шамил Тарпишчев.

 

"Сборная" ще бъде водена от двете си големи звезди - Михаил Южни, който няма загуба на сингъл в Русия от 5 години и Николай Давиденко.
Световният номер 6 се завърна на корта преди дни, след като заради травма на китката пропусна целия сезон на клей.
"На Уимбълдън играх 4-часов двубой, така че съм готов да играя дори 5 сетов мач срещу Аржентина", сподели Давиденко.

 

В същото време латиноамериканците далеч не са в оптимален състав за сблъсъка. Голямата звезда Хуан Мартин Дел Потро е трайно контузен и едва ли ще се появи на корта до края на сезона. Ветеранът Давид Налбандян обаче ще е на разположение, както и 43-ият в света Орасио Себалос.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини