Четири тенисистки в спор за приза „Изгряваща звезда на месеца”



14-07-2015 16:12 | Станко Димов

От пресслужбата на WTA публикуваха анкета за „Изгряваща звезда на месеца”. От асоциацията визират сезона на трева, който приключи в неделя с Уимбълдън. Номинираните състезателки са Белинда Бенчич, Гарбине Мугуруса, Мадисън Кийс и Коко Вандевеге. Гласуването на сайта на WTA ще продължи до 23:59 часа в четвъртък, а името на победителката ще бъде обявено в петък.

Белинда Бенчич направи страхотен сезон на трева, като достигна ди финал в Хертогенбош, спечели първата си титла в Ийстборн и достигна до втората седмица на Уимбълдън, където бе спряна от бившата №1 в света Виктория Азаренка. Общо на трева Бенчич записа 14 победи и 3 загуби. Тя записа победи над състезателки като Каролина Вожняцки, Агниешка Радванска, Мадисън Кийс и Южени Бушар.

Гарбине Мугуруса не започна сезона на трева по най-добрия начин, отпадайки още на старта на турнира в Бирмингам, но пък за сметка на това приключи подобаващо. 21-годишната състезателка достигна до първия си финал в турнир от Шлема и стана първата испанка, която играе на финал на Уимбълдън от 1996-а. Със силното си представяне в Лондон Мугуруса си осигури дебют в Топ 10, като от понеделник е под №9 в класацията на WTA.

Мадисън Кийс имаше нужда от малко време, за да се възстанови от вирусно заболяване, което беше получила на „Ролан Гарос”. Макар, че започна Уимбълдън на практика без подготовка, 20-годишната американка не разочарова и достигна до втория си четвъртфинал в турнир от Големия шлем през сезона, преди да отстъпи пред Агниешка Радванска след 3-сетова битка.

Коко Вандевеге достигна до четвъртфиналите в Хертогенбешо и Уимбълдън. В Лондон тя записа 3 победи над поставени състезателки, отстранявайки финалистката от „Ролан Гарос” Луцие Шафаржова, Каролина Плишкова и Саманта Стосър.

Изгряващите звезди на месеца от началото на годината:

Януари: Мадисън Кийс
Февруари: Каролина Плишкова
Март: Слоун Стивънс
Април: Елина Свитолина
Май: Дария Гаврилова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини