България ще играе за място в Първа група на Купа „Дейвис”



18-07-2015 18:10 | Станко Димов

България ще играе бараж за влизане в Първа група на зона Европа / Африка на Купа „Дейвис”. Това стана факт, след като воденият от Тодор Енев отбор се наложи с 3:0 победи като гост над Люксембург.

В петък Димитър Кузманов и Григор Димитров спечелиха с по 3:0 сета двубоите си на единично, а в събота нашите записаха победа с 3:0 сета и в срещата на двойки. Капитанът Енев гласува доверие на тандема Григор Димитров / Димитър Кутровски, който не го подведе и се наложи с 6:3, 6:4, 6:4 над двойката на домакините Жил Кремер / Майк Шайдвелер.

Двубоят продължи по-малко от 2 часа, а в целия двубой нашите само веднъж загубиха начален удар. Това се случи във втория сет, но преди това Гришо и Дими бяха направили два пробива във въпросния сет.

Победата днес означава, че през септември (18-20) България ще срещне победителя от двойката Унгария – Босна и Херцеговина (1:2 след втория ден) в спор за място в Първа група.

В неделя ще се изиграят последните два двубоя на единично. Те обаче ще бъдат във формат 2 от 3 сета, като по всяка вероятност Григор Димитров ще получи почивка. Въпросните двубои ще бъдат изцяло с формална цел.

ПОБЕДАТА НА БЪЛГАРИЯ НА ДВОЙКИ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ В ПЕТЪК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини