Тодор Енев: Момчетата свършиха своята работа



19-07-2015 10:27 | Станко Димов

Капитанът на мъжкия ни национален отбор Тодор Енев призна, че все по-силно мечтае да бъде начело на тима ни в Първа група на Купа Дейвис. Победа на двойки в събота на Григор Димитров и Димитър Кутровски означава, че страната ни отстрани Люксембург във втория кръг и от 18 до 20 септември за пръв път от 10 години ще играем за класиране в по-горната група на отборното първенство за мъже.

„Като състезател съм играл в мач за изкачване, но тогава загубихме от Украйна. Сега обаче се надявам, че ще имам възможността, като капитан, да бъда част от първия български тим, който ще направи тази решителна крачка. За мен ще бъде неизмерима гордост да водя момчетата в предстоящата битка“, сподели Енев.

Следващият съперник на тима ни ще бъде определен от двубоя между  Унгария и Босна и Херцеговина. Преди мачовете в неделя Босна води с 2:1 успеха.

„Момчетата свършиха много професионално своята работа. Бяха мобилизирани и нито за момент не подцениха съперниците. Знаехме, че сме фаворит преди началото на двубоите и съм доволен от начина, по които извоювахме крайната победа. Искам да изразя и специални благодарности към президента на БФ Тенис Стефан Цветков и генералния секретар Катерина Генова, за усилията, които положиха да ни осигурят всичко необходимо, за да се представим по максимално добър начин“, допълни Енев.

Тимът ни се завръща в България в понеделник, 20 юли с полет от Виена, който каца на Терминал 2 на летище София в 22:55 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини