Шмиедлова пребори Ерани на финала в Букурещ



Шмиедлова пребори Ерани на финала в Букурещ
Свързани турнири
Тагове
20-07-2015 10:25 | Станко Димов

Анна Каролина Шмиедлова спечели втора титла в кариерата си. Родената в Словакия тенисистка победи на финала на турнира на клей в Букурещ Сара Ерани (Италия) със 7:6 (3), 6:3.

Първият сет на двубоя бе маратонски и продължи час и 13 минути. През втората част Шмиедлова проби в седмия гейм, а след това след нов пробив на 0 си гарантира крайния успех след 2 часа и 7 минути игра.

По този начин словачката спечели втори трофей в кариерата си, след като по-рано през сезона триумфира и на турнира в Катовице, където на финала победи друга италианка – Камила Джорджи.

„Все още не мога да повярвам, че спечелих. Беше наистина много тежък двубой, Сара Ерани е невероятна тенисистка”, каза след двубоя Шмиедлова. „Знаех, че тя може да играе много добре и очаквах труден двубой. Очаквах да ми бъде трудно да се концентрирам върху всяка точка, защото двете можем да правим много дълги разигравания.

След като спечелих първия сет направих всичко по силите си, за да приключа двубоя в два сета. Просто не можех да си представя, че ще имам сили да играя срещу нея в три сета. И наистина съм много щастлива, че успях да затворя двубоя в два сета”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини