Цветана Пиронкова – Маргарита Гаспарян (гейм по гейм)



21-07-2015 13:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се изправя срещу Маргарита Гаспарян от Русия в двубой от първи кръг на турнира в Истанбул.

Коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 За жалост двубоя започва с пробив на сметката на 20-годишната Маргарита Гаспарян, която в първия гейм впечатли с разумна игра от основната линия, както и с няколко отлично изпълнение минаващи удара, които й осигуриха пробив на 15.

0:2 Гаспарян затвърждава пробива с гейм на 30, в който се отчете с два аса.

0:3 Серията на Маргарита Гаспарян продължава. Младата рускиня прави втори пробив, при това отново изразителен (на 15) и посяга сериозно към успех в първия сет. 110-ата в световната ранглиста играе много мощно от дъното на корта, като до момента впечатлява с отличен бекхенд с една ръка.

0:4 Изключителна игра на Гаспарян! Младата рускиня просто надиграва Цвети във всяко едно отношение. Дано нашето момиче изчисти грешките и успее да се върне в двубоя.

0:5 Още един пробив на 15 на сметката на Гаспарян. Каквото и да опита младата рускиня се получава. Изключително мощни удари от форхенд и бекхенд, топката попада дълбоко в корта и Цвети няма отговор. Общо взето това представлява двубоя от началото му.

0:6 Гейм и първи сет за Маргарита Гаспарян. 20-годишната рускиня спечели подаването си на 0 и за по-малко от 30 минути игра открива резултата.

След края на първия сет Цвети поиска медицински таймаут и се пробра в съблекалнята, където ще получи медицинска помощ. Българката се оплаква от проблем в левия крак в областта на бедрото.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Цвети Пиронкова печели първи гейм от началото на двубоя. Гаспарян показа, че не е безгрешна и помогна с няколко непредизвикани грешки.

1:1 Гаспарян изравнява резултата след бърз гейм на 15.

2:1 Доминация на сервиращите от началото на втория сет. Без никакви проблеми, Цветана Пиронкова печели подаването си и отново излиза напред в резултата. С обилно превързано ляво бедро, Цвети играе значително по-добре през втория сет.

2:2 За първи път от началото на двубоя Пиронкова имаше точка за пробив. При 30:40 обаче Гаспарян изигра 3 перфектни точки и буквално не даде шанс на Цвети да я пробие. Геймът завърши с мощно "к'мон" от устата на рускинята.

3:2 Бърз гейм на сметката на Пиронкова.

3:3 Гейм на 0 на сметката на Гаспарян и ново изравняване на резултата.

4:3 Продължава да няма пробиви във втория сет. Цвети Пиринкова взе много лесно така важния седми гейм, след като първоначално поведе с 40:0, Гаспарян намали на 40:15, но последва грешка на рускинята.

4:4 Цветана Пиронкова определено има за какво да съжалява, тъй като при 4:3 вимаше преднина 40:15. Българката обаче игра изключително предпазливо и при двете точки за пробив, които й се откриха, за което беше наказана. Гаспарян действа смело и стигна до равенство, а малко след това успя да вземе подаването си.

5:4 Бърз гейм за Цветана Пиронкова. Гаспарян ще сервира за оставане в сета.

5:5 Гаспарян изравнява резултата след отлична атака към мрежата и майсторско стоп-воле.

6:5 Най-дългият гейм от началото на двубоя. В крайна сметка Цвети показа по-здрави нерви и след много битка успя да поведе с 6:5, с което принуждава Гаспарян за втори път да сервира за оставане в сета.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на сета. Цвети имаше преднина 30:15 и бе само на две точки от успеха, но Гаспарян успя да спечели подаването си.

7:6 (4) ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА.
Българката се справи отлично в тайбрека, поведе с 5:0 точки, а след това успя да се наложи със 7:4 след двойна грешка на Гаспарян в последната точка от сета.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Гаспарян):

1:0 Гейм на 0 на сметката на Гаспарян на старта на третия сет.

1:1 Пиронкова отговаря подобаващо и взима подаването си на 15.

2:1 Пробив за Цветана Пиронкова! Изключително дълъг и равностоен гейм, в който Цвети пропусна 3 точки за пробив, Гаспарян на свой ред имаше няколко гейм-бола, но в крайна сметка българката стигна до четвърта точка за пробив, която успя да реализира.

3:1 Макар и трудно, Цветана Пиронкова успява да затвърди пробива и да поведе с 3:1, правейки важна крачка към място във втори кръг в турнира.

3:2 Гаспарян спира серията поредни геймове на Цветана Пиронкова и успява да спечели подаването си на 30, с което съхранява надеждите си в двубоя.

4:2 Цвети не трепва и печели подаването си, като по този начин се доближи само на два гейма от успех в мача.

4:3 Гейм на 15 за Гаспарян.

5:3 Цветана Пиронкова изигра перфектен гейм, който спечели на 0. Българката е само на гейм от място във втори кръг.

5:4 Цветана Пиронкова ще сервира за победата, след като Гаспарян успя да измъкне подаването си с гейм на 15. Предстои пауза от 60 секунди, след която Цвети ще сервира за мача.

5:5 Невероятна драма! Сервирайки за мача, Цветана Пиронкова допусна пробив и срещата продължава! Цвети беше само на 2 точки от победата (30:30), но така и не стигна до мачбол на свой сервис.

5:6 Как бързо могат да се променят нещата в тениса! Само до преди 10 минутки Цвети водеше с 5:3 гейма. Сега българката изостава с 5:6 и ще сервира за оставане в турнира.

6:6 Цветана Пиронкова спаси два мачбола! Тайбрек ще определи победителя в двубоя.

7:6 (3) ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката се класира за втори кръг в турнира след близо 3 часа битка на централния корт в комплекса "Гаранти Уорлд" в Истанбул. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини