Златните сестри Стоеви на финал в Русия



25-07-2015 09:28 | Любомир Тодоров

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви стигнаха за трети път в кариерата си до финал на турнир от сериите Гран при.

Водачките в схемата на Откритото първенство на Русия във Владивосток отстраниха силните японки Рие Ето и Аои Мацуда с 21:18, 21:18 след 46 минути игра. В първия гейм златните медалистки от Европейските игри в Баку поддържаха аванса, който взеха след серия от 4 спечелени точки до 12:9 и до края не позволиха да бъдат застигнати.

Във втората част азиатките на няколко п ъти повеждаха, за последно при 15:14, но сестри Стоеви наложиха волята си в края и заслужено си осигуриха място на финала.

„Беше тежък мач, радвам се, че успяхме да приложим правилната тактика, която поиска от нас треньорът Гюнтер Хубер,  и да го спечелим. Отново не загубихме концентрация до последната точка“, коментира Габриела Стоева от Владивосток.

„Пак сме на финал и това е прекрасно. Но не сме свършили още работата, за която сме дошли. А искаме и да вземем реванш“, не скри амбициите си за титлата избраната за най-добра млада бадминтонистка на Европа за 2013 г. Стефани Стоева.

За купата българките ще спорят с вторите поставени и №20 в света Йохана Голишевски и Карла Нелте от Германия. Точно от тези съпернички Стоеви загубиха първия си финал на Гран при турнир миналата година в Рио де Жанейро. Състезанието беше в експерименталния формат 3 от 5 гейма до 11 точки и хасковлийките отстъпиха с 1-3 гейма, като в последната игра при 10:10 точки германките имаха късмет с перо, което закачи мрежата.

През този сезон най-добрата българска двойка вече спечели три титли – в Орлеан през март, в Мадрид през май и в Баку през юни.

 

За достигането на финала на турнира във Владивосток, който е и олимпйска квалификация, Габриела и Стефани Стоеви си осигуриха 4680 точки за световната ранглиста, където са 16-и в момента. При спечелване на трофея в неделя точките стават 5500.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини