Елица Костова на втори осминафинал в турнир на WTA



Елица Костова на втори осминафинал в турнир на WTA
Свързани турнири
Тагове
29-07-2015 07:19 | Любомир Тодоров

Третата по класиране българска тенисистка Елица Костова започна с победа участието си в турнира на WTA в бразилския град Флорианополис, който е на клей и от категория "интернешънъл".

Родената в Кърджали Костова преодоля квалификантката от Русия Анастасия Пивоварова с 6:4, 4:6, 6:1. По този нацин Ели за втори път в кариерата си стигна до осминафинал на състезание от такъв ранг след Букурещ през 2014 г.

Успехът носи на 25-годишната националка за "Фед къп" 30 точки за световната ранглиста, където е №217 тази седмица.

В следващата фаза Елица се изправя срещу седмата поставена германка Лаура Зигемунд. Костова отстъпи на тази съперничка в квалификациите на турнира в Маракеш тази пролет след 4:6, 5:7.

Българката записа тази нощ и победа на двойки на турнира в родния град на Густаво Кюртен. Заедно с холандката Синди Бургер се наложиха с 6:1, 6:2 над Луиза Кирико (САЩ) и Паула Гонсалвеш (Бразилия).

На четвъртфиналите Костова и Бургер се изправят срещу вторите в схемата Мария Иригойен (Аржентина) и Паула Кания (Полша). Елица има да си връща на южноамериканката, от която загуби на полуфинала на двойки в Рио де Жанейро през месец февруари.

 

Любомир Тодоров


Снимка: Кристиано Андухар, специално за Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини