Матадора на четвъртфинал в Хамбург



30-07-2015 19:22 | Станко Димов

Водачът в схемата Рафаел Надал се класира за четвъртфинал на турнира на клей в Хамбург (АТР 500). Бившият №1 в света записа трудна победа с 2:0 сета над младия чех Иржи Весели, в отделните части 6:4, 7:6 (2). Двубоят се игра на централния корт и продължи повече от два часа, след които Матадора вдигна победоносно ръце.

Любопитното е, че също както в първи кръг, така и днес, Рафа имаше сериозни затруднения в двубой срещу левичар. На старта той се справи със сънародника си Фернандо Вердаско, но трябваше да прави обрат, след като загуби първия сет.

Двубоят започна с три изключително продължителни и равностойни гейма, в които неизбежно се стигаше до пробиви. Водачът в схемата Рафаел Надал първи успя да вземе подаването си за 3:1, след което до края на сета не допусна изненада и след 6:4 поведе в резултата.

Двубоят продължи да бъде изключително равностоен и през втората част. В първите 8 гейма двамата направиха общо 4 пробива, а петият дойде за преднина 5:4 за Рафа Надал. Сервирайки за двубоя испанецът стигна до мачбол при 40:30, но последва серия от 3 последователни точки за Весели, с които чехът изравни резултата за 5:5. В последствие двамата си спечелиха подаванията и се стигна до тайбрек, където Рафа се наложи със 7:2 точки.

На четвъртфиналите Надал ще се изправи срещу Пабло Куевас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини