Гладиаторска битка и титла за Рафа Надал



02-08-2015 16:52 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели трета титла за сезона, след като на финала на турнира в Хамбург победи Фабио Фонини със 7:5, 7:5 в двубой, който продължи повече от 2 часа и половина. Двамата направиха изключителен мач, в който често редуваха превъзходство.

Освен десетки изумителни удари от Надал и Фонини, зрителите станаха свидетели и на мини-скандал между двамата, в основната на който беше италианецът. Фонини има за какво да съжалява, тъй като във втората част навакса изоставане 1:3 гейма и поведе с 5:4, като дори сервираше за сета. Той пропиля два сетбола, след което в крайна сметка отстъпи.

За Рафаел Надал това е трета титла за годината (след Буенос Айрес и Щутгарт) и общо 67-ма в кариерата. Фонини пък се размина с 4-и трофей в 10-ото си участие на финал.

С успеха днес Рафа взе и частичен реванш от двете поражения, които регистрира от италианския си конкурент по-рано през годината – в Рио де Жанейро и Барселона.

Изненадващо или не, финалният двубой започна с 4 последователни пробива. Надал бе първият, който успя да съхрани подаването си за преднина 3:2, а до края на частта нови брейкове нямаше. И когато се очакваше, че заслужено тайбрек ще определи изхода на първата част, Надал осъществи третия си пробив в двубоя и поведе със 7:5.

Втората част започна добре за водача в схемата, който след пробив успя да дръпне с 3:1 гейма. Фонини обаче не се предаде и не само върна пробива, но дори успя да осъществи втори такъв, с който поведе с 5:4 и сервираше за сета.

В този момент двамата си размениха по няколко остри думи, а негодуванието на италианеца бе породено от времето, което Надал проточва преди изпълнението на сервис. Сервирайки за сета Фонини поведе с 40:15, но допусна пробив, след което до края на двубоя не спечели гейм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини