Пиронкова си пожела да прескочи III кръг на US Open



05-08-2015 13:28 | Станко Димов

Цветана Пиронкова определи като положителен сезон 2015 до момента. Най-добрата българска тенисистка избра да прекара в родината малкото дни почивка преди да започне участието си в т.нар. US Open серии.

„Определено смятам, че тази година протича добре за мен, тъй като най-накрая достигнах горе-долу някакво постоянство в играта си. Общо взето играя доста добре на почти всички турнири, макар и не навсякъде да достигам заключителните фази. Играта ми определено има ръст, което ме радва много”, коментира Пиронкова пред bTV.

В края на месеца тя ще участва в турнирите на твърди кортове в Синсинати и Ню Хейвън, след което идва ред и на Откритото първенство по тенис на САЩ. През 2012 година Цвети постигна най-добрия си резултат на кортовете в Ню Йорк, достигайки до осминафиналите. В последните два сезона тя отпадна във втори и първи кръг на престижната надпревара.

„Всеки би искал да се представи добре на турнирите от Големия Шлем. US Open е последният за годината и всички вече са доста мотивирани и жадни за резултати. За мен добър резултат ще означава продължаване след трети кръг, така че натам се целя. На всеки турнир, на който ходя, мисля за спечелването на титлата. Стремя се към това нещо. Разбира се, по-големите турнири са по-апетитни, по-престижни и по-интересни”.

Цвети изрази подкрепата си към другата ни голяма звезда в тениса Григор Димитров. Тя бе категорична, че в решението на световния номер 16 да смени треньора си няма нищо лошо, и той отново ще докаже, че е голям спортист.  

„Той обича да сменя треньорите си, обича да прави нови неща. Явно това го мотивира и в това няма нищо лошо. Той знае най-добре за себе си коя е най-добрата стъпка, която трябва да направи. Доказал е, че може да се справя. Доказал е, че е един страхотен спортист. Аз го подкрепям и му пожелавам успех”, заяви Цвети по адрес на Григор, добавяйки, че все още не е имала възможност да провери дали новината за раздялата на Димитров с Мария Шарапова е зарадвала някои от нейните колежки в световния тур.

Пиронкова разкри, че за пореден път е прекарала лятната си почивка в България. А едно от новите й любими занимания е уиндсърфингът.

„Общо взето България е предпочитана дестинация за мен, защото в крайна сметка аз обикалям света през цялата година и обичам, когато съм си тук. Бях за 2-3 дни на морето, но беше страхотно. Трудно е да си почина за толкова кратък период, но смяната на атмосферата ми повлия доста освежително, а и аз много харесвам морето и водните спортове. Пробвах се на уиндсърф, малко не ми се получи първият път, но съм амбицирана да подобря уменията си”.

Освен върху представянето си на корта, Цвети е съсредоточена и върху друга своя голяма цел – откриването на собствена тенис академия в Пловдив. Самата тя изрази надежда, че това ще се случи още следващата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини