Вожняцки се закани да спре Серина на US Open



Вожняцки се закани да спре Серина на US Open
Свързани турнири
Тагове
06-08-2015 09:18 | Станко Димов

Бившата №1 в света Каролина Вожняцки говори за доминацията на добрата й приятелка Серина Уилямс, която през септември ще се опита да направи „Голям шлем”, печелейки и четирите Мейджър титли в рамките на един сезон. За последно това стори Щефи Граф през 1988-ма година.

„Тя вече подобри толкова много рекорди. Тя е велик шампион. Мисля, че ще се подготви за US Open като за всеки друг турнир. Тя спечели 4 титли от Шлема последователно и се представя много добре”, коментира Вожняцки.

В същото време датчанката сподели, че е готова да спре устрема на Уилямс и да й попречи да спечели „Голям шлем”, ако двете се изправят една срещу друга в Ню Йорк: „Определено ще се опитам да я спра”, убеди Вожняцки. Тя сподели също, че на този етап за нея най-важната цел е да остане здрава и да може да се състезава редовно.

Миналата година Вожняцки и Серина Уилямс играха на финал на US Open. Побеждавайки своята приятелка, Серина се изравни с Мартина Навратилова и Крис Евърт и спечели 18-ата си титла от Шлема. 12 месеца по-късно американката вече има 21 мейджър трофея и е на прага на „Голям шлем”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини