Рокфестивал BoroRock ще се проведе в Боровец в края на август



07-08-2015 14:40 | Станко Димов

Рокфестивал BoroRock ще се проведе в Боровец в края на август. BoroRock  в БОРОВЕЦ е новата сцена на рока и едно здраво изживяване в уникална обстановка в първия курорт на България. Ето какво казват организаторите на събитието:
 
„Каним на 29.08.2015 всички интелигентни фенове на рока и мото-спорта в БОРОВЕЦ на глътка чист въздух, рок и страхотни емоции с приятели!!! На 30.08.2015 в град Самоков на мотополигон "Ридо" ще се проведе 6 кръг от Републиканското първенство по мотокрос.
 
...за да има рок и след нас дори...
 
В средата на 80те години се появяват и някои от първите метъл групи като Атлантик, БТР, Ера, Ахат и Епизод. Също така се развива и пънкът, който по това време е цензуриран от властта. Най-известните пънк групи по това време са Контрол, Ревю, Кале и Нова Генерация. Едни от първите метъл и пънк албуми са BG Rock I (Контрол и Нова Генерация), BG Рок II (Ера и Конкурент), Походът (Ахат) и Гладиатор (Импулс).
 
Истинското развитие рок музиката получава след 10 ноември 1989 година, когато потисканите дотогава творци, излизат на площадите и създават истинския облик на рок сцената. Сред най-изтъкнатите имена от онова време са Подуене блус бенд, Милена, Ер малък, а също така и някои нови имена като Монолит, Електрик шок, БГ рок, Киора и други.
 
Въпреки безспорните си качества, опитите на българския рок да излезе на световната сцена са неудовлетворителни. Голяма част от рок-бандите записват парчета и на английски език. Но българският рок остава незабелязан, за разлика от автентичния български фолклор.
 
BoroRock е продължение на добрите традиции да се правят събития в курортен комплекс Боровец и да се дава възможност за изява на млади Български изпълнители и групи.
 
Програмата за фестивала вижте ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини