Надал: Пазя отлични спомени от „Роджърс Къп”



10-08-2015 17:39 | Tennis24.bg

3-кратният победител Рафаел Надал се подготвя за 10-ото си участие на турнира „Роджърс Къп”, който е от „Мастърс 1000” сериите. Испанецът се завърна в Монреал, където два пъти е вдигал отличието – през 2005 (на финала победи Агаси) и 2013 (на финала победи Раонич). Третото отличие на Рафа е от Торонто.

„Чувствам се късметлия за всичко, което съм постигнал в Канада през последните 10 години. Тук съм се наслаждавам на страхотни мигове. Като цяло това бяха 10 фантастични години за мен и се радвам, че отново се завръщам в турнира”, коментира Рафа Надал.

Испанецът пристигна в добро настроение, след като преди седмица спечели трофея от турнира на клей в Хамбург. През последните месеци в играта на Рафа се забелязват възходи и спадове, но той е категоричен, че няма да мисли за миналото, а ще гледа напред.

„Всичко е въпрос на адаптация на играта ти. Има различен начин (в зависимост от настилката), по който може да удряш топката, но в крайна сметка говорим за един спорт – тенис. Имах позитивна седмица в Хамбург, психически бях стабилен през цялото време, а това е нещо, което не ми се случваше често през сезона. През годината имах много важни моменти и имам възможността да извлека позитивите от пораженията ми”, каза още бившият №1 2 света.  

Надал започва участието си в Монреал срещу участващия с „уайлд кард” Филип Пеливо или Серхий Стаховски. Испанецът може да срещне шампиона от Вашингтон Кей Нишикори на четвъртфинал, а в тази половина на схемата са също Анди Мъри и защитаващия титлата си Жо-Вилфред Цонга.

Турнирът в Канада започва тази вечер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини