Ноле: След Уимбълдън имах нужда да презаредя батериите



11-08-2015 17:12 | Станко Димов

Новак Джокович ще изиграе тази вечер първия си двубой от Уимбълдън насам. Световният №1, който е и водач в схемата в Монреал сподели, че не се чувства фаворит за трофея въпреки, че от началото на сезона няма загуба в надпревари от „Мастърс 1000” сериите.

„Чувствам, че съм в една и съща позиция с другите тенисисти, които ще се борят за трофея. Според голяма част от топ състезателите, които не са играли след Уимбълдън, започват от нулата. Всички имаме равни шансове. Няма лесен жребий.

Очакванията са големи, но когато играеш първия си двубой от доста време насам, при това на друга настилка, винаги може да има изненади. Особено ако срещне някой, който вече има натрупани двубои на тази настилка”, коментира Джокович.
Миналата година сърбинът отпадна в трети кръг, където бе победен от бъдещия шампион Жо-Вилфред Цонга. Тази година обаче Ноле се чувства далеч по-подготвен.

„Тази година се чувствам по различен начин след Уимбълдън, в сравнение с миналата година, когато по това време се ожених. Това беше друг опит, изпълнен със страхотни моменти и епизоди, които няма да забравя. Като цяло, на и извън корта, това беше най-добрият период от живота ми. Но тогава бях изтощен и пристигнах в Канада без да съм емоционално готов да се конкурирам на високо ниво.

Тази година си взех почивка, от която тялото ми имаше нужда. След финала на Уимбълдън имах нужда да презаредя батериите, да прекарам повече време със семейството ми”, коментира белградчанинът.

Джокович започва в Монреал с двубой срещу бразилеца Томас Белучи. Сърбинът е трикратен победител в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини