Серина Уилямс загуби сет, но постигна победа №725



12-08-2015 10:29 | Станко Димов

Макар и да не беше лесно, Серина Уилямс стартира с победа участието си на „Роджърс Къп” 2015. В първия си мач в Торонто тя победи Флавия Пенета, като по този начин записа своята победа №725 сред професионалистите.

Въпреки, че никога не беше губила от Пенета в предишните им шест двубоя, Уилямс винаги е изпитвала известни затруднения срещу италианката. Този мач също не направи изключение, като световната №1 трябваше да прави обрат – 2:6, 6:3, 6:0. 

„Беше добро начало за мен, защото не бях играла двубой на твърд корт от началото на април”, коментира Уилямс след срещата.

Запитана какво се случи в първия сет, в който тя отстъпи с 2:6, американката каза следното: „Непредизвикани грешки, много непредизвикани грешки. След това просто си казах, че трябва да заиграя по друг начин, за да спечеля. Продължих да правя грешки, но значително по-малко и като цяло подобрих играта си. Освен това тя (Пенета) играеше много добре – пласираше топката дълбоко в корта и нещата за нея се получаваха”.

В крайна сметка Уилямс спечели двубоя и регистрира своята победа №725, която е и нейна 12-та последователна в Торонто, където Уилямс спечели титлите през 2011 и 2013.

„Обичам града. Казвала съм го милион пъти, но наистина обичам да играя тук. Обичам Торонто”, каза американката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини