Елитът на тениса изумен от постъпката на Кириос



14-08-2015 14:59 | Станко Димов

Ник Кириос отпадна от турнира в Монреал, но въпреки това младият австралиец продължава да бъде тема №1 в социалните мрежи и в света на тениса изобщо. Вече втори ден не стихват коментарите около постъпката на Кириос, който по време на двубоя със Стан Вавринка каза на швейцареца, че Танаси Кокинакис е спал с гаджето му.

Ето какво казаха по темата някои от най-популярните лица в световния тенис:   

Рафаел Надал: „Тенисът трябва да служи за пример на децата! Възрастта не може да бъде оправдание за Ник. Когато всички се държим приятелски, животът в Тура става много по-лесен”.

Анди Мъри: „В никакъв случай не искам да оправдавам Ник, но не е нужно да се концентрираме толкова върху тази случка. Повярвайте ми – в другите спортове тези неща са ежедневие, особено в колективните спортове. В тениса има неща, които са недопустими. И да – това е едно от тези неща. Надявам се, че Кириос ще си извлече поука. Той не е лошо момче. Той просто е един млад човек, който расте под огромно напрежение. През последните няколко месеца над него се изля много негативизим и му е трудно да се справи в тази обстановка”.

Виктория Азаренка: „Вярвам, че подобен вид поведение няма място на тенис корта. Това не се отнася само за играчите, но и за всеки, който е на и около корта. Мисля, че главният проблем е във възпитанието, което родителите дават. Не казвам кой е добър родител и кой не. Просто давам обобщение. Предполагам, че когато си млад, но вече поставен под огромен натиск да печелиш много пари, положението става по-трудно. Затова е по-лесно в такава ситуация да загубиш равновесие. Това се случва с много хора, не само в нашия спорт.

Считам, че този инцидент слага петно върху тениса по целия свят. Надявам се, че Ник ще направи правилните изводи и ще разбере какво се случва около него. Всички правим грешки, но има граници”.

Крис Евърт: „Болезнени, атакуващи коментари като този, не влияят добре нито на Кириос, нито на спорта”.

Магнус Норман: „Това беше наистина много слаба проява на Ник Кириос. Надявам се, че около теб има хора, които ще те научат и ще ти покажат нещата от живота. Много лошо поведение”.

Диего Веронели: „Притеснен съм, че споделям един и същи спорт с Ник Кириос”.

Брад Гилбърг: „Оставам без думи за това, което Ник Кириос каза на Вавринка. Чудя се какво мисли по въпроса Танаси Кокинакис”.

Джейми Хемптън: „Горкият Кокинакис”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини