Цвети пред двубой срещу Серина в Синсинати



15-08-2015 08:21 | Любомир Тодоров

Беше изтеглен жребият за големия турнир за мъже и жени в Синсинати, щата Охайо. Той не беше особено благосклонен към тримата български тенисистки.

При дамите състезанието е от категория "премиер". Първата ни ракета Цветана Пиронкова трябва да играе първия си мач след Уимбълдън срещу квалификантка. При успех пловдивчанката ще се изправи срещу световната номер едно Серина Уилямс.

Цвети, която е №42 в ранглистата, е загубила и трите си двубоя срещу американката. Тя може да се похвали с по един спечелен сет срещу Серина през 2007 г. на "Ролан Гарос" и в Ийстборн проз 2011 г. Последната среща между двете беше в Пекин миналата есен, когато Уилямс се наложи с 6:2, 6:3.

Сесил Каратанчева стартира в квалификациите днес. Първата й опонентка е №4 в схемата Магдалена Рибарикова от Словакия. Двубоят е четвърти в програта на корт №4, която започва в 10 часа местно време.

"Не е лек жребият, но това е положението. Излизам и играя. Чувствам се добре, проблем е само жегата в Синсинати", беше лаконична 104-ата в света Сесил пред Tennis24.bg.

Софиянката води с 2-1 победи срещу Рибарикова, която е №47 в ранглистата сега, но последният им двубой е бил преди повече от 5 години. Каратанчева спечели на осминафиналите в Бирмингам на трева през 2010-а с 6:2, 6:7(7), 6:2.

При успех втората ни ракета ще вземе 20 точки за класацията и ще срещне във финалния кръг на пресявките победителката от мача между Юлия Гьоргес и Урсула Радванска.

Мъжете играят в турнир от сериите "Мастърс 1000". Григор Димитров е поставен под №16 и стартира срещу чеха Лукаш Росол. Този мач трябва да бъде официален дебют на новия треньор на българина Юхан Йортегрен.

Димитров победи този съперник на финала в Букурещ на клей миналата година със 7:6, 6:1. Това е и единственият им двубой.

Ако спечели, Григор чака спечелилия мач между квалификанти. А нов успех би го изпратил най-вероятно срещу третия в схемата Анди Мъри.


Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини