Джокович спаси 2 мачбола и стигна полуфинал



15-08-2015 09:09 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович се класира по изключително труден начин за полуфиналите на турнира в Монреал от сериите "Мастърс 1000".

Сърбинът надделя над Ернестс Гулбис от Латвия след 5:7, 7:6(7), 6:1. Ноле трябваше да спасява два мачпойнта в тайбрека на втория сет, преди да се поздрави с 29-ата си поредна победа в сериите.

"Гулбис изигра отличен мач. Винаги ме караше да правя допълнителен удар и натискаше на втория ми сервис. Той имаше мачболи и нямаше да е незаслужено да спечели", отдаде дължимото на съперника Джокович. Той има вече 51 победи от 54 мача този сезон.

На полуфинал 28-годишният белградчанин излиза срещу Жереми Шарди. Французинът пък отрази цели седем мачпойнта срещу Джон Иснър, преди да се наложи след 6:7(9), 7:6(13), 7:6(4).

В другия полуфинал играят Кей Нишикори и Анди Мъри.

Японецът надигра категорично Рафаел Надал с 6:2, 6:4 и така записа първи успех срещу испанския левичар в осмия мач помежду им.

"Трябваше ми много време, за да победя Рафа. Знаех, че съм близо, след като имах шансове миналата година в Австралия и Мадрид. Радвам се, че най-сетне се случи", не скри радостта си Нишикори.

Третият поставен Анди Мъри отстрани в късния двубой шампиона от миналата година Жо-Вилфрид Цонга с 6:4, 6:4. Успехът означаваше, че шотландецът се класира за заключителния турнир на най-добрите осем в Лондон през ноември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини