Сесил на финал в квалификациите



16-08-2015 06:57 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Сесил Каратанчева започна отлично участието си в квалификациите на турнира в Синсинати, щата Охайо, който е от категория "премиер 5".

Софиянката победи след обрат четвъртата в схемата на пресявките Магдалена Рибарикова от Словакия с 5:7, 6:4, 6:3 за два часа и 13 минути игра.

Каратанчева загуби първия сет, като допусна пробив за 5:6. Рибарикова започна с брейк и втората част, но 26-годишната Сесил го върна за 2:2 гейма. В десетата игра тя поведе с 40:15 при сервис на съперничката и изравни при първия сетбол.

В заключителната част българката доминираше. Тя поведе с 5:1, а в осмия гейм пропиля два мачпойнта при сервис на словачката. В следващия, който се оказа и последен, съперничката стигна до точка за пробив, но после девическата шампионка от "Ролан Гарос" получи трети мачбол и този път не сгреши.

Успехът донесе на Сесил 20 точки за световната ранглиста, където е 104-а в момента.

Във втория и последен кръг на квалификациите Каратанчева излиза срещу германката Юлия Гьоргес днес. Мачът е трети в програмата на корт №3, която стартира в 17 часа наше време.

 

Двете са си разменили по две победи до момента. За последно играха в квалификациите на турнира на клей в Мадрид през май, когато Гьоргес, която сега е №60 в света, се наложи в три сета.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини