Цвети и Григор запазиха позиции в ранглистите, рекорд за Мико



17-08-2015 09:18 | Любомир Тодоров

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започва днес участието си на големия турнир в Синсинати, щата Охайо, който е от категория "премиер 5".

Съперничка на провдивчанката е дошлата от квалификациите чехкиня Луцие Храдецка. Цвети е спечелила и трите сблъсъка срещу 30-годишната пражанка. За последно те играха през 2012 година в Бостад, когато Пиронкова се наложи с 6:2, 7:5. В момента чехкинята е №57 в света.

Мачът е трети в програмата на корт №7, която започва в 18 часа наше време. При успех първата ни ракета ще се изправи срещу световната номер едно Серина Уилямс в следващия кръг.

Цветана запази 42-ото си място в публикуваната днес ранглиста. Без промяна е и втората по класиране българка Сесил Каратанчева. Тя е №104. Както е известно снощи тя загуби в последния кръг на квалификациите от Юлия Гьоргес.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

При мъжете Григор Димитров също запазва 17-ата си позиция в класацията. След победата рано тази сутрин над Лукаш Росол хасковлията ще почива днес, когато ще се определи следващият му опонент в мача между квалификантите Вашек Поспишил и Денис Кудла.

Втората ни ракета Димитър Кузманов изкачи 4 места, за да запише рекордната за него 301-а позиция в подреждането на АТР. Две места след него е Димитър Кутровски със същия активм от 149 точки.

В челото на класацията Анди Мъри официално измести Роджър Федерер от второто място. Рафаел Надал изкачи едно стъпало и вече е осми.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини