Мария Йовкова открива турнира в Панагюрище



18-08-2015 17:30 | Любомир Тодоров

Утре в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище стартират квалификациите на Международния открит шампионат по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, включен в календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF) и с награден фонд 35 000 долара.

Спортната надпревара ще продължи до 23-и август, неделя, когато ще бъдат изиграни финалите при мъжете и жените. Част от участниците вече пристигнаха в Панагюрище и усилено тренират за представянето си в състезанието, в което ще вземат участие общо 95 спортисти от 24 държави.

Жребият за първите двубои от квалификационните групи вече е изтеглен, а мачовете ще се провеждат всеки ден от 10:00 до 20:00 часа. Първата квалификационна среща ще бъде с българско участие и ще се проведе на 19 август от 10.00 часа между младата българка Мария Йовкова и Адриана Диаз от Пуерто Рико.

В първия ден публиката в „Арена Асарел“ ще може да проследи общо 58 срещи на 8 маси. Сред тях са мачовете Денис Бекир (България) -  Алин Спелбус (Румъния) Моризоно Масаки (Япония) - Анелия Карова, Станислав Голованов – Ибрахим Камара (Сиера Леоне) и Петко Габровски – Кирил Попов.

На 20 август, четвъртък, от 17:30 часа ще се проведе и официалната церемония по откриването на шампионата и на залата-домакин „Арена Асарел“. Преди церемонията основните организатори Община Панагюрище и „Асарел-Медет АД“  канят всички жители и гости на града на Спортен фестивал на открито от 14.30 часа в градския парк на Панагюрище.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини