Роджър Федерер: Имах перфектната седмица



Роджър Федерер: Имах перфектната седмица
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-08-2015 14:49 | Александър Иванов

В неделя Роджър Федерер спечели 87-ата титла в кариерата си, триумфирайки на турнира в Синсинати. На финала Маестрото надви с 2:0 сета Новак Джокович и спечели 24-ти трофей от „Мастърс 1000” сериите.

„Мисля, че се движех добре по корта. Бях агресивен, направих няколко добри волета, бях солиден от форхенд. Той (Джокович) изигра слаб гейм в началото на втория сет и това направи разликата”, коментира Федерер след успеха.

„Чувствам увереност в себе си. Все се чувствам изключително свежо след тази седмица, защото двубоите ми бяха кратки. За мен това беше перфектната седмица, не загубих дори един сет”.

През целия турнир Федерер не допусна пробив на свой сервис. „Ако сервираш добре, тогава можеш да притискаш колкото си искаш съперника, когато той изпълнява начален удар. Аз лично опитах няколко различни неща (на финала)”, призна още Федерер. 

Роджър каза и няколко думи за Джокович: „През годините видях, че Новак успя да се адаптира към моя стил на игра. Той се разви изключително. Неговото движение, ударите от форхенд и бекхенд, са много солидни. Нашето съперничество еволюира. Надявам се, че един ден той ще спечели титлата тук. Той го заслужава, а и беше толкова близо много пъти”.

Федерер също така коментира и играта си, която се промени много през годините. „Когато играя атакуващо, а не отбранително, се забавлявам много повече на корта. Обичам да излизам на мрежата, да играя волета. А и виждам, че това се харесва на публиката”, сподели световният №2.

За Роджър Федерер това беше титла №7 в Синсинати. Новак Джокович пък вече има 5 загубени финала в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини