Квитова продължава защитата на титлата си



27-08-2015 08:13 | Любомир Тодоров

Втората поставена на турнира в Ню Хейвън Петра Квитова продължава защитата на титлата си. Чешката левичарка надделя след обрат над американката Мадисън Кийс с 4:6, 6:1, 6:2 в мач от вечерната сесия, за да се класира на четвъртфинал.

"Условията бяха перфектни за мен. Чувствах се добре на корта и нямах проблеми", заяви двукратната шампионка от Уимбълдън, която наскоро разкри, че страда от мононуклеоза.

В следващия кръг тенисистката от Биловец се изправя срещу Агниешка Радванска. Полякинята се справи с Ализе Корне от Франция с 6:4, 6:2 и при титла в щата Кънектикът ще спечели US Open Series, като измести Серина Уилямс от върха.

Другата тенисистка, която може да спечели сериите, даващи бонус от 1 милион долара при победа на Откритото първенство на Съединените щати, е петата поставена Каролина Плишкова. Чехкинята победи Олга Савчук с 6:4, 6:1 и ще играе срещу друга украинка на четвъртфиналите - "щастливата губеща" Леся Цуренко.

Четирикратната шампионка от Ню Хейвън Каролина Вожняцки се наложи много трудно над квалификантката от Италия Роберта Винчи с 6:4, 6:7(3), 7:6(7). Датчанката трябваше да отрази три мачбола в тайбрека на третия сет, преди да успее да спечели. Каро очаква Каролин Гарсия от Франция в следващия кръг.

В последния четвъртфинал се срещат Луцие Шафаржова от Чехия и Доминика Цибулкова от Словакия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини