Плишкова спечели US Open Series



28-08-2015 08:26 | Любомир Тодоров

Каролина Плишкова спечели US Open Series с достигането си до четвъртфиналите на турнира в Ню Хейвън.

Така чехкинята събра 150 точки по правилото, че участвалите в три или повече турнира удвояват точките си. Плишкова изпревари Серина Уилямс и Симона Халеп в крайното класиране. Тя спечели титлата в Станфорд и стигна осминафинал в Синсинати.

Успехът би донесъл на Каролина 1 милион долара бонус при титла на Откритото първенство на Съединените щати и рекорден в историята на тениса чек за 4,3 милиона долара.

Серина при успех в Ню Йорк би взела общо 3,8 милиона, а Халеп при титла ще получи чек за 3,55 милиона долара. Миналата година Уилямс спечели сериите и с титлата от US Open грабна рекордните 4 милиона долара.

Постигнала целта си, Плишкова загуби тази нощ в четвъртфиналите в Ню Хейвън. Тя отстъпи на "щастливата губеща" Леся Цуренко от Украйна с 2:6, 2:6.

Цуренко ще играе с чехкиня и на полуфинала. Това е финалистката от "Ролан Гарос" Луцие Шафаржова, който отстрани Доминика Цибулкова след 6:7(4), 6:4, 7:5.

В другия полуфинал се срещат две тенисистки, които имат във витринети си общо шест купи от Ню Хейвън. Това са Петра Квитова и Каролина Вожняцки.

Втората поставена и защитаваща титлата си чешка левичарка победи Агнешка Радванска със 7:5, 6:4. Датчанката, която е печелила четири пъти поред в Кънектикът, не даде шанс на Каролин Гарсия и спечели с 6:3, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини