Сесил Каратанчева – Белинда Бенчич (гейм по гейм)



01-09-2015 00:39 | Станко Димов

Сесил Каратанчева – Белинда Бенчич, двубой от I кръг на US Open 2015.

Коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Бенчич)

0:1 Няколко продължителни разигравания в първия гейм, който обаче отива на страната на сервиращата Бенчич.

0:2 Пробив за Бенчич. 12-ата в света започна с познатата доза тежки удари от дъното на корта, с които успя да пречупи Сесил. Швейцарката играе много солидно от началото на срещата.

0:3 Пробивът е затвърден. Сесил Каратанчева имаше точка за връщане на пробива, но с много разумна и премерена игра Бенчич успя да излезе от неловкото за нея положения и затвърди преднината си.

1:3 Още един много труден гейм за Каратанчева. Нашето момиче започна силно и поведе с 30:0, но в последствие се стигна до равенството. В крайна сметка, след две непредизвикани грешки на Бенчич, геймът отиде на сметката на Сесил.

1:4 Бърз гейм за Бенчич, след който идва и втората пауза в сета. 12-ата в схемата продължава да води с пробив.

1:5 Първият сет изглежда е към края си. Бенчич поведе с 40:0, при което Сесил реализира ас и съхрани надеждите си в гейма. Последва обаче грешка от ракетата на българката и вторият пробив стана факт.

1:6 Гейм и първи сет за Белинда Бенчич. Швейцарката навакса изоставане с 0:30 и успя да обърне гейма, с което да си спечели и сета.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Сесил Каратанчева):

0:1 Ужасно начало на втория сет! Каратанчева допусна 4 двойни грешки и загуби подаването си.

1:1 Сесил връща пробива! Българката поведе с 40:0, след което Бенчич намали на 15:40. Последва дълго разиграване, спечелено с щастлива намеса на мрежата за Каратанчева, която вдигна ръка да се извини.

1:2 Трети пореден пробив в сета. Сесил започна колебливо и позволи на Бенчич да поведе с 40:0. Софиянката обаче успя да стигне до равенство. Последваха няколко разменени точки, но в крайна сметка успехът отиде на страната на Бенчич.

1:3 Бърз гейм на 15 на сметката на Бенчич.

2:3 Сесил спира серията на Бенчич. Каратанчева успя да предотврати няколко точки за пробив и в крайна сметка съхрани подаването си, с което и надеждите в сета и двубоя. Разликата продължава да бъде само един пробив.

2:4 Геймът беше равностоен до 30:30, след което Бенчич наложи волята си и не допусна изравняване на резултата.

2:5 Пробив за Бенчич, която се наложи след гейм на 0. Предстои пауза, след която швейцарката ще сервира за успех в мача и място във втори кръг.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - БЕЛИНДА БЕНЧИЧ.
Сесил Каратанчева приключи участието си в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини