Бушар: Не заслужавах подобно отношение от медиите



01-09-2015 15:24 | Станко Димов

Южени Бушар достигна до втори кръг на US Open, след като в понеделник се наложи с 6:4, 6:3 над една от местните представителки Алисън Риск. След срещата младата канадска тенисистка, която в навечерието на надпреварата започна работа с Джими Конърс, не скри задоволството си от успеха.

„Знаех, че имам положителен баланс срещу нея и това ми помогна. Но всеки мач е различен, а знаейки, че тя е тежък съперник, трябваше да работя върху всички. Беше равностоен и тежък двубой, макар да приключихме в два сета”, каза след срещата Бушар.

„Победата означава много за мен. Но аз съм концентрирана мач за мач, няма да гледам напред в турнира. Гордея се с представянето ми днес (бел.ред. снощи), но сега пред мен стои задачата да се справя добре и в следващия ми двубой”.

Запитана за колебливите представи в предишните месеци, Бушар каза следното: „Научих, че успехът в Тура не винаги идва лесно, или е само във възходяща линия, както беше миналата година. Миналият сезон наистина беше успешен за мен, но също както всеки друг състезател, аз трябва да полагам огромни усилия, за да запазя нивото.  Всички се нахвърлиха да ме критикуват. Не беше никак лесно, но се опитах да не мисля за това и да продължа напред. Разбрах добре, че медиите винаги трябва да имат история, която да напишат. Не мисля, че заслужавах подобно отношение.

Сега, в сравнение с предишните седмици, се чувствам много по-вдъхновена и мотивирана. Да играеш на US Open винаги помага. Публиката и атмосферата на корта са неповторими”, каза Бушар.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини