Мъри устоя на провокациите на Кириос



Мъри устоя на провокациите на Кириос
Свързани новини
Свързани турнири
Тагове
02-09-2015 08:31 | Любомир Тодоров

Шампионът на US Open през 2012 година Анди Мъри спечели първата си среща в Ню Йорк. Третият поставен британец се наложи над лошото момче Ник Кириос със 7:5, 6:3, 4:6, 6:1.

Това бе първият двубой на австралиеца, след като получи условно наказание от дисквалификация от 28 дена и 25 000 долара глоба. Но мачът не беше от наблюдаваните от АТР, защото турнирите от Големия шлем са под егидата на ITF. Тенисистът от Канбера ще бъде гледан под лупа в следващите 6 месеца.

Мъри наниза 18 аса в мача и спаси 11 от 14 точки за пробив на съперника, а сам реализира 7 брейка от 15 шанса. Но според олимпийския шампион тайната на успеха му срещу Кириос била другаде.

"Очевидно, когато играеш срещу него е важно да се съсредоточиш върху твоята половина на корта", заяви Анди, намеквайки за провокациите на Ник.

Австралиецът получи предупреждение от съдията на стол Карлос Рамос за ругаене на висок глас. Тенисистът се оплака, че зрители си търсели местата по време на гейма и това го ядосало, защото арбитърът не им направил забележка. Освен това Кириос счупи една ракета. Той обаче отиваше към стола за почивка  безмълвен, сядаше и седеше със затворени очи или покрил лицето си с кърпата.

"Мисля, че се държах добре, макар че очевидно не ми беше лесно. Но съм сигурен, че ще го преодолея. Исками се да мисля, че съм си взел поука от случката в Монреал и съм на прав път. Научих се да си затварям устата", заяви 20-годишният Ник след загубата.



Във втория кръг Анди Мъри очаква френския квалификант Адриан Манарино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини