Джокович на осминафинал без загубен сет



05-09-2015 00:49 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за осминафиналите на Откритото първенство на САЩ без загубен сет! В двубой от трети кръг, водачът в схемата се наложи с 6:3, 7:5, 7:5 над Андреас Сепи (Италия) и по този начин вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от дуела между Роберто Баустина Агут (Испания) и Давид Гофен (Белгия).

Въпреки чистата победа, сърбинът далеч нямаше спокоен двубой. Срещата бе напрегната почти през цялото време, но в отделни моменти огромната класа на Ноле си каза тежката дума и световният №1 съумяваше да нанася своя удар точно когато трябва.

Двубоят започна много равностойно, като още преди първата пауза Андреас Сепи успя да се справи с подаването на Ноле, при това на 0, и поведе в резултата с 2:1 гейма. Италианецът обаче не успя да задържи особено дълго аванса си и още в ответния гейм световният №1 осъществи ри-брейк и изравни за 2:2. Джокович успя да нанесе решаващ удар в осмия гейм, когато отново се справи с началния удар на Сепи и поведе с 5:3, след което със сервис на своя страна нямаше проблем да открие сметката си.

През втория сет играта продължи да бъде изключително равностойна и резултатът се движеше гейм за гейм. Ноле обаче успя да издебне своя момент в края и поведе с 6:5, след което затвърди пробива и взе втория сет – 7:5.

Джокович проби рано в третия сет и при 5:4 сервираше за мача, но в този момент направи най-слабия си гейм от началото на двубоя и допусна връщане на пробива. При това геймът завърши с двойна грешка на световния №1. Последва нов пробив за Ноле за преднина 6:5 и този път прошка нямаше.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини