Мечтата е жива



05-09-2015 09:12 | Станко Димов

Серина Уилямс бе на крачка от това да запише изненадваща загуба и да се прости с надеждите за Голям шлем през този сезон. Американката загуби първия сет и бе само на 2 гейма от поражението, но демонстрира прословутия си характер и успя да обърне развоя на двубоя срещу Бетани Матек-Сандс, побеждавайки я с 3:6, 7:5, 6:0.

Матек-Сандс, бивша състезателка от Топ 30, участва в турнира с „уайлд кард”, след като през миналата година претърпя множество контузии и загуби позиции в ранглистата. Ексцентричната американка започна изключително агресивно и успя да спечели първия сет с 6:3, а във втория навакса пасив от 3:5, за да стигне до 5:5 и да се доближи само на два гейма от победата.

Както обаче редовно се случва, последната дума бе за Серина Уилямс. Световната №1 записа серия от 8 последователни гейма на сметката си и си подпечата класирането за осминафиналите.

„Дадох всичко от себе си, но това не се оказа достатъчно. Във важните моменти тя просто знае какво да направи и всичко се получава”, коментира след срещата Матек-Сандс.

„Знаех, че мога да играя по-добре, а това винаги ми помага да развия играта си в течение на двубоя. „Ако изоставам в резултата и чувствам, че играя добре, то тогава няма как да спечеля. Ако изоставам в резултата, но чувствам, че не се представям на ниво, то тогава просто се опитвам да подобря представянето си. Знам, че мога да играя по-добре”, каза от своя страна Серина Уилямс.

В спор за място на четвъртфинал, Серина Уилямс ще се изправи срещу друга американка – Мадисън Кийс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини